Het weer in Nederland is wisselvallig. Op een dag kunt u zowel met zon, regen, wind en hagel te maken krijgen. Om deze reden is de keuze voor een dakbedekking die al deze weersomstandigheden kan weerstaan ook zo belangrijk. Soms komt er echter weleens een storm voor waarbij u met zo extreme windsnelheden en neerslag te maken krijgt dat hierdoor stormschade ontstaat. Na het wegtrekken van de storm blijft u vervolgens met de vraag zitten; wat moet ik doen na een stormschade?

Schade na een storm opmaken

Het eerste dat u moet doen na een stormschade is de schade opmaken die door de storm is ontstaan. Indien het om schade op het dak van uw woning gaat dan kunt u wellicht op een afstand van het huis gaan staan of door een zolderraam kijken om te zien wat de schade precies is. Zijn er bijvoorbeeld dakpannen verschoven of helemaal van het dak gewaaid? Op een plat dak is de stormschade vaak makkelijker te inspecteren. Als het dak zich niet op grote hoogte bevindt kunt u dit veilig betreden.

Uitzoeken hoe u verzekerd bent

De volgende stap die u te doen staat na een stormschade is uitzoeken hoe u verzekerd bent. In de meeste gevallen valt schade die ontstaan is door een storm onder de inboedel- of opstalverzekering. Overigens is het goed om te weten dat verzekeringen pas over stormschade spreken als er sprake is geweest van minimaal windkracht 7 tijdens de storm. Is dit het geval dan kunt u de schade op de verzekering verhalen.

Dakdekker Amsterdam inschakelen

Stormschade aan het dak moet hoe dan ook gerepareerd worden. U moet daarom zo snel mogelijk de dakdekker Amsterdam inschakelen voor het uitvoeren van een dakreparatie. De kans is namelijk groot dat meerdere huizen in uw directe omgeving met een stormschade te maken hebben gehad. Hoe eerder u contact opneemt, des te sneller de dakdekker bij u langs kan komen. De dakdekker kan u ook helpen met het indienen van een schadeclaim bij de verzekering om de reparatiekosten te dekken.