Dakreparatie nodig?

Jouw Dakexpert is uw specialist.

Dakreparatie in Amsterdam

Het dak is een gevoelig onderdeel van uw woning, niet voor niets laat u hier bij de bouw van een huis dakbedekking overheen plaatsen. Dakbedekking zorgt er enerzijds voor, dat u zoveel mogelijk warmte binnen kunt houden en anderzijds dat vocht uit uw woning geweerd wordt, naast tal van andere functionaliteiten van de dakbedekking. Het is om deze voorbeelden essentieel om uw dakbedekking goed te onderhouden. Mocht u toch te maken krijgen met beschadigingen aan uw dak of dakbedekking, dan staan onze dakdekkers voor u klaar om u te helpen bij het uitvoeren van een dakreparatie in Amsterdam of omgeving. Onze dakdekkers kunnen u bijvoorbeeld een oplossing bieden voor kleine scheurtjes in uw dakbedekking, we kunnen u helpen bij het zo goed mogelijk herstellen van waterschade aan uw dak en we kunnen een lekkage voor u oplossen. Voor welke dienst heeft u onze dakdekkers in Amsterdam nodig?

Essentie dakreparatie in Amsterdam

Vaak wordt de impact van een scheurtje in uw dakbedekking onderschat door huishoudens, omdat veel mensen de rottende plekken in het houtwerk van het dak niet zien. Toch heeft een klein scheurtje al een behoorlijke impact, doordat het vocht hierlangs naar binnen sijpelt. Reden genoeg om uw dak enerzijds goed te onderhoud en anderzijds bij schade direct te zorgen voor een dakdekker die een dakreparatie in Amsterdam voor u kan uitvoeren. Een dergelijke dakdekker met een jarenlange ervaring in het vak, vindt u bij ons! We helpen u graag op weg bij het herstellen van uw dak.

Het is niet altijd even makkelijk om te bepalen wanneer uw dak aan vervanging toe is. Mensen stellen het vervangen van een dak het liefste zo lang mogelijk uit, vanwege de hoge kosten die hiermee gemoeid zijn. Toch ontkomt u er op een gegeven moment niet aan dat vervanging van het dak noodzakelijk is. Wat zijn de signalen waaraan u kunt zien dat uw dak aan vervanging toe is?

Steeds vaker dakreparaties nodig

Steeds vaker reparaties nodig hebben om daklekkages te verhelpen is een duidelijke indicatie dat uw dak aan vervanging toe is. Vooral bij de dakbedekking op platte daken zal bij het bereiken van het einde van de levensduur van het materiaal steeds vaker een daklekkage ontstaan. Ook bij pannendaken komen vaker lekkages door als de dakpannen hun waterafstotende eigenschappen beginnen te verliezen. Het vervangen van de dakbedekking is dan noodzakelijk om weer geruime tijd van problemen verlost te zijn.

Aangetaste dakconstructie na lekkage

Indien een lekkage op het dak lange tijd onopgemerkt is gebleven dan heeft het hout van de dakconstructie veel vocht opgenomen. Deze waterschade kan houtrot tot gevolg hebben. Het dak compleet renoveren en vervangen is dan onvermijdelijk. Een aangetaste dakconstructie na een lekkage zou namelijk onder het gewicht van het dak kunnen instorten. U kunt een dakdekker na een lekkage laten controleren of dit voor uw dakconstructie het geval is.

Dakisolatie vervangen en energie besparen

Soms is het niet altijd nodig om het complete dak met constructie of de gehele dakbedekking te vervangen. Ook kan het in sommige gevallen een slimme beslissing zijn om onderdelen van het dak te laten vervangen. Zo kan bijvoorbeeld een vervanging van de dakisolatie een besparing van energie opleveren. De betere kwaliteit isolatiemateriaal onder de dakbedekking houdt de warmte beter in huis en levert u iedere maand een besparing van de energierekening op.

Wat moet ik doen na stormschade?

Het weer in Nederland is wisselvallig. Op een dag kunt u zowel met zon, regen, wind en hagel te maken krijgen. Om deze reden is de keuze voor een dakbedekking die al deze weersomstandigheden kan weerstaan ook zo belangrijk. Soms komt er echter weleens een storm voor waarbij u met zo extreme windsnelheden en neerslag te maken krijgt dat hierdoor stormschade ontstaat. Na het wegtrekken van de storm blijft u vervolgens met de vraag zitten; wat moet ik doen na een stormschade?

Schade na een storm opmaken

Het eerste dat u moet doen na een stormschade is de schade opmaken die door de storm is ontstaan. Indien het om schade op het dak van uw woning gaat dan kunt u wellicht op een afstand van het huis gaan staan of door een zolderraam kijken om te zien wat de schade precies is. Zijn er bijvoorbeeld dakpannen verschoven of helemaal van het dak gewaaid? Op een plat dak is de stormschade vaak makkelijker te inspecteren. Als het dak zich niet op grote hoogte bevindt kunt u dit veilig betreden.

Uitzoeken hoe u verzekerd bent

De volgende stap die u te doen staat na een stormschade is uitzoeken hoe u verzekerd bent. In de meeste gevallen valt schade die ontstaan is door een storm onder de inboedel- of opstalverzekering. Overigens is het goed om te weten dat verzekeringen pas over stormschade spreken als er sprake is geweest van minimaal windkracht 7 tijdens de storm. Is dit het geval dan kunt u de schade op de verzekering verhalen.

Dakdekker Amsterdam inschakelen

Stormschade aan het dak moet hoe dan ook gerepareerd worden. U moet daarom zo snel mogelijk de dakdekker Amsterdam inschakelen voor het uitvoeren van een dakreparatie. De kans is namelijk groot dat meerdere huizen in uw directe omgeving met een stormschade te maken hebben gehad. Hoe eerder u contact opneemt, des te sneller de dakdekker bij u langs kan komen. De dakdekker kan u ook helpen met het indienen van een schadeclaim bij de verzekering om de reparatiekosten te dekken.

Kies voor ons:

  • Lekkages snel gerepareerd
  • Vakbekwame dakdekkers
  • Professioneel onderhoud
  • De klant staat bij ons altijd centraal!

24/7 bereikbaar

dakreparatie Amsterdam

Vele jaren vakmanschap

Resultaat gericht

Erkende dakdekkers

Kwaliteit staat voorop

Jouw Dakexpert
Al vele jaren uw dakdekker!

Call Now Button