Een lekkage op het dak van uw huis is een probleem dat direct aangepakt moet worden. Lekkend water kan namelijk als u niet oplet uw bezittingen en de constructie van het dak beschadigen. De snelheid waarmee gehandeld moet worden op het moment dat u met een daklekkage geconfronteerd wordt, kan mensen het idee geven dat zij het beste de lekkage zelf kunnen repareren. Toch is dit niet het geval en de beslissing om geen dakdekker in te schakelen kan u duur komen te staan. We geven u daarom twee redenen waarom u niet zelf een lekkage moet repareren.

Grote schade als reparatie niet meteen lukt

Het repareren van een lekkage op het dak kan voor een handige doe-het-zelver zo gemakkelijk lijken. U vervangt simpelweg een dakpan of verhit een stuk bitumen om dit op het lekkende dak aan te brengen. Als u echter niet gespecialiseerd bent in het uitvoeren van dit soort reparaties en dagelijks met dakbedekkingsmaterialen werkt, dan is de kans groot dat de lekkage niet volledig gerepareerd wordt. De eerste indruk kan zijn dat het repareren van de daklekkage prima gelukt is. Zonder dat u het doorheeft blijft er echter een kleine hoeveelheid water door de dakreparatie lekken. Dit soort onopgemerkte kleine lekkages zorgen vaak voor de grootste schade omdat deze het hout van de dakconstructie aantasten.

Risico op ongelukken bij repareren daklekkage

De zekerheid hebben dat het repareren van een lekkage in een keer slaagt is al goede reden om een dakdekker in te schakelen. Hier komt echter ook nog bij dat als u zelf de lekkage wilt repareren er een risico op ongelukken bestaat. Bij werkzaamheden op daken die op grote hoogte worden uitgevoerd kan een ongeluk grote gevolgen hebben. Als doe-het-zelver heeft u niet de juiste gereedschappen om de reparatie van een lekkage op een dak veilig uit te voeren. Het is om deze reden beter om een lekkage repareren uit te besteden aan een professionele dakdekker. Dit is bovendien goedkoper dan het zelf huren en installeren van een steiger en andere gereedschappen om veilig op het dak te werken.