Het dak op jouw woning in Amsterdam krijgt dag in dag uit behoorlijk wat te verduren. Zo wordt het dak allereerst blootgesteld aan verschillende temperaturen. Daarbij komt dat er ieder jaar ook nog behoorlijk wat neerslag valt in ons land. Dankzij de dakbedekking op jouw dak word je echter goed beschermd tegen het wisselende weer. Dakbedekking is dus ontzettend belangrijk. Toch zijn er maar weinig Amsterdammers die hun dak onderhouden. Zonde, want dit kan een aantal nadelige gevolgen hebben. Om jou dit duidelijk te maken, vertellen we je hier waarom een goed onderhouden dak zo belangrijk is.

Je voorkomt een lekkage


Kijk je eigenlijk nooit op of om naar de dakbedekking op jouw woning in Amsterdam? Dan is de kans groot dat je op den duur te maken krijgt met een lekkage. Ondanks de lange levensduur van dakbedekking betekent dit niet er geen schade kan ontstaan. De temperatuurverschillen zorgen er bijvoorbeeld voor dat de dakbedekking uitzet of krimpt. Dit kan scheuren in de dakbedekking tot gevolg hebben. Zo’n scheur is vaak de oorzaak van een daklekkage. Wil je een daklekkage voorkomen? Dan is het dus zaak om jouw dak goed te onderhouden. Schade aan de dakbedekking valt dan op, waardoor je mogelijk in kunt grijpen voordat er een lekkage ontstaat.

Je verlengt de levensduur


Veel soorten dakbedekking gaan vandaag de dag tientallen jaren mee. Zo is de levensduur van dakbedekking voor een plat dak vaak minimaal vijftien jaar. Dit betekent echter niet dat je pas over vijftien jaar jouw dakbedekking hoeft te vervangen. Indien je nooit onderhoud uitvoert aan jouw dak, slijt de bedekking een stuk sneller. Dit heeft niet alleen schade tot gevolg, maar kan de levensduur van jouw dakbedekking aanzienlijk verkorten. Onderhoud je jouw dak regelmatig? Dan geniet je langer van de dakbedekking. Je hoeft jouw dak dus minder snel te vervangen wanneer je goed en regelmatig onderhoud uitvoert.