In Nederland hebben we te maken met wisselende weersomstandigheden. In de winter is het nat en koud en de zomers zijn soms droog en heet. Het dak van jouw woning heeft hierdoor het nodige te lijden. Indien jij dakpannen als dakbedekking gebruikt, kun je hiermee wel de nodige jaren vooruit. Na verloop van tijd ontkom je echter niet aan het vervangen van de dakbedekking. Ga jij ook een nieuw dak plaatsen? Kijk dan ook direct naar de isolatie ervan. Dit kan je namelijk behoorlijk schelen in de stookkosten!

Zelf een nieuw dak plaatsen?

Ben jij behoorlijk handig? Dan is het denkbaar dat jij zelf een nieuw dak wilt plaatsen. In dat geval moet je natuurlijk wel weten hoe je te werk moet gaan. Allereerst moet je natuurlijk altijd zorgen voor je eigen veiligheid. Heb je dit allemaal goed geregeld? Dan is het zaak eerst de oude dakbedekking te verwijderen. Vervolgens doe je er goed aan de staat van de dakconstructie te inspecteren. Mogelijk moet ook deze vervangen worden. Is dit niet aan de orde? Dan kun je nieuwe dakbedekking plaatsen.

Breng isolatie aan

Woon jij in een vrij oude woning? Dan is jouw dak waarschijnlijk niet goed geïsoleerd. Wanneer jij een nieuw dak gaat plaatsen, doe je er goed aan ook de isolatie mee te nemen. Dit is immers een uitstekend moment om de isolatie van jouw woning te verbeteren. Een goede isolatie van jouw dak scheelt je namelijk aanzienlijk in de stookkosten.

Schakel de hulp van een dakdekker in

Heb jij twee linkerhanden? Dan is het natuurlijk niet slim om zelf een nieuw dak te plaatsen. De kans bestaat dan namelijk dat je dingen verkeerd doet. Hier hoef jij niet bang voor te zijn wanneer je een dakdekker inschakelt. Een dakdekker weet namelijk hoe hij een nieuw dak moet plaatsen. Bovendien kan hij jou ondersteunen bij het aanbrengen van de juiste isolatie.